5 enkla sätt att få in träning i arbetsdagen.

14 May 5 enkla sätt att få in träning i arbetsdagen.

Dina uppgifter

Välj lag

Arbetar du på ett dagligt arbete, så ser oftast din arbetsdag likadan ut. Har du inte tid att träna, då kan du istället integrera träningen i själva arbetsdagen! Men vad för saker kan du göra? I den här artikeln tipsar vi om fem olika sätt du kan få in träningen i din arbetsdag.

1 – Sluta ta hissen och börja ta trapporna

Det lär vara en sak som ofta återupprepas, men det är eftersom det faktiskt gör en stor skillnad! Jobbar du på tionde våningen kanske inte detta är optimalt, men då kan du istället ta hissen halva vägen och gå resterande trappor. Går du trappor så aktiverar detta dina benmuskler, vilket genererar i bättre kondition och starkare muskler. Skulle det vara så att du tycker det är tråkigt att gå upp för trapporna, ta med dig en kollega samtidigt! Då kan ni tillsammans prata om arbetsdagen, samtidigt som ni går till kontoret och samtidigt som ni får träning!

 

2 – Sträck på dig när 40 minuter har passerat

Det händer tyvärr ofta att man fastnar vid skrivbordsstolen en längre period. Att röra på sig titt som tätt hjälper inte bara träningen, det kan också ge dig mer energi och göra dig mer fokuserad på ditt arbete. Se till att stretcha när 40 minuter har passerat. Ett tips är att ställa alarm när det har gått 40 minuter, så att du har koll på tiden. Det kan nämligen vara så att man fastnar när man väl sitter och jobbar. Saknar du inspiration? Här hittar du 6 stretchövningar du kan göra vid skrivbordet!

 

3 – Promenera eller cykla till ditt jobb
Har du relativt nära till jobbet kan du istället ta cykeln eller promenera till eller från arbetet, även om det skulle ta dig en timma. Promenader hjälper inte bara att ge bättre kondition, det är dessutom befriande att få befinna sig utomhus. Du får din helt egna tid och du slipper tänka på bilköer. Dessutom sparar du bensin. Du behöver inte göra det varje dag, men att börja en till två gånger om veckan är något som din kropp verkligen hade uppskattat. Miljön också för den delen!

 

4 – Ta 1 – 1 mötena på en promenad istället

Istället för att sitta inne i ett rum, ta istället mötet ute på en promenad! Detta gör så att man får klarare tankar, det känns dessutom lite personligare när man pratar med kollegan. Det kan dock vara jobbigt om det är en regnig dag, så ta dessa i så fall när vädret faktiskt tillåter det.

 

5 – Ställ dig upp och jobba!

Detta är faktiskt en väldigt enkel sak man kan göra när man arbetar, som många människor faktiskt glömmer. Ställ dig upp och jobba istället för att sitta ned! När du sitter ned så använder du inte dina muskler på samma sätt som när du står. Du behöver inte stå upp hela dagen, men se iallafall att variera sittandet och ståendet. Glöm dock inte att dricka vatten under dagen heller, eftersom detta också ökar energin, speciellt om du rört på dig lite mer än vanligt.

 

Att få in träning i arbetsdagen behöver inte vara jätteuppstyrt alla gånger. Små ändringar ofta ger största effekt!