Code & Design är “Health Business of the Year” 2017 – så här vann de!

Code & Design Health Business of the Year

02 Feb Code & Design är “Health Business of the Year” 2017 – så här vann de!

Dina uppgifter

Välj lag

Vi fick en pratstund med Max Ehle, VD för Code & Design, som vann Actimates tävling i 2017. Vi tog reda på mer om företaget och hur de gjorde för att bli 2017 års ”Health Business of the Year”!

Max, kan du berätta mer om vem ni är på Code & Design?

Vi är ett utvecklings- och designbolag som grundades 2009. Tanken med bolaget är att det ska vara ett bolag med mycket frihet. Inledningsvis satt vi och jobbade runt ett soffbord, där syftet var att ha mikro-möten kontinuerligt istället för så många vanliga möten. Nu har det ändrats lite, men vi sitter fortfarande nära varandra. Hos oss sitter också design och utveckling tillsammans, vilket är ganska ovanligt i den här branschen.
Vi har inga arbetstider, och egentligen ingen bestämd semester heller.  Det är oerhört fritt. Man gör de uppgifter man ska, men kan komma och gå som det passar. Samtidigt försöker man meddela var man är och när. Så det bygger mycket på kommunikation och personlig frihet. Det är tanken med bolaget.

Vilka tips skulle du ge till chefer för att uppmuntra hälsa och träning på jobbet?

Det handlar mycket om att kunna uppmuntra till att röra sig. Det är nog något chefer kan påverka mycket. Både genom att vara föredöme och att ge möjlighet för anställda att röra på sig.

Det man gör själv, visar man också är tillåtet att göra. Det är den bästa uppmuntran. Ju mer aktiv du är själv – ju mer aktiva anställda får du.

Kan du berätta konkret hur ni får till träning i konsultlivet på Code & Design?

Många av oss tränar ganska mycket. VI har en kille som cyklar mycket och kör amatörcykeltävlingar. Jag själv springer mycket, bl a ultramaraton. Sen har vi en som kör mycket yoga och en annan lever ett aktivt friluftsliv. Så vi rör mycket på oss.
Jag tar alltid cykeln till möten. Vi cykelpendlar, går eller tar tåg och promenerar till och från stationen – så det är ingen som åker bil till jobbet.

Varför tror du att just Code & Design vann?
Vi rörde på oss mycket från början, men med tävlingen blev vi triggade att göra mer. Vi tog cykeln på lunchen och gjorde saker vi inte brukade innan. Under tävlingen började vi titta lite mer på vad vi gjorde. Det blev mer aktuellt och man passade på att göra ärenden och gå eller cykla en extra sväng. Men de stora delarna var det ingen skillnad på.
Vi rör oss mycket helt enkelt. Sen är vi hyfsat tävlingsinriktade också, och det blev en extra trigger i det hela.

Kan du berätta vad ni fick ut av utmaningen?

En rolig aspekt för sammanhållningen var att man håller koll lite på vad de andra gör, att det finns en logg och man kunde se vad de andra gjorde igår, eller om någon inte loggat någon aktivitet på länge. Då kunde man pika och fråga varför.

Kommer ni att köra med Actimate 2018 och försvara eran titel?

Vi kommer nog fortsätta med Actimate och vara med och tävla 2018. Vi loggade faktiskt inte alla våra aktiviteter, så det finns mer att ta av. Det hade varit kul att försvara titeln 2018!

 

Stort Grattis Code & Design, vi önskar er lycka till i 2018!

 

Health Business of the Year 2017

 

 

Är ni 2018 Health Business of the Year? Häng med på Actimates 8 veckors långa företagsutmaning, och utmana dina medarbetare med Sveriges roligaste och lönsammaste aktivitetstävling! Varje rörelseminut ger 1 poäng, och varje rörelseminut räknas – oavsett om du går en kort promenad eller om du kör ett hårt pass på gymmet. Ju mer du rör på dig, desto mer poäng samlar du ihop åt ditt lag. Utöver tävlingen kan poängen också användas för spännande rabatter hos våra samarbetspartners. 

 

Vem blir 2018 Health Business of the Year? Anta Actimates utmaning idag!