13 May

Aktiv för en bättre värld!

Dina uppgifter

Välj lag

Nu lanserar Vi ett samarbete med IM, Individuell Människohjälp där företag, via vår app kan utmana sina medarbetare, kunder eller konkurrenter i en aktivitetsutmaning. Samtidigt som alla gör gott! Koppla till ert CSR arbete om en bättre värld och skänk 1 kr för varje gemensam aktivtetsminut till IMs arbete. Bonusen blir gladare, piggare och mer aktiva medarbetare. Win-win för alla!

Med hjälp av vår app kan deltagare företag samla aktivitetspoäng under åtta veckor. Företaget med bäst snittpoäng under 2018 vinner utmaningen och får titeln “Health Business of the Year”.

Actimate erbjuder företag att genomföra aktivitetstävlingen till förmån för IM, vilket innebär att företagen exempelvis skänker en krona per aktivitetspoäng till IMs verksamhet. Pengarna går bland annat till IMs arbete mot barnäktenskap och för alla barns rätt till utbildning. Efter de åtta veckorna får företaget ett diplom från IM där det framgår hur mycket de har skänkt.

Samarbetet är ett spännande sätt att stärka IMs insamlingsarbete. ”Vi letar ständigt efter nya vägar för att skapa engagemang för utvecklingsfrågor. Partnerskap med innovativa företag är perfekta för oss när det gäller att nå nya målgrupper. Att dessutom vara med och bidra till att människor blir mer aktiva i sin vardag och på så sätt förbättrar sin hälsa känns väldigt bra”, säger Josefina Rovan, marknadschef på IM.

För Actimate är IM en självklar partner. ”Vi valde IM för att vi tror och litar på att det är människor som gör skillnad för människor. Tillsammans kan vi skapa mervärde och extra motivation för ett hälsosammare Sverige”, säger Karolina Silfverberg, medgrundare på Actimate.

Mer info hittar du på www.healthbusinessoftheyear.com eller  https://manniskohjalp.se/

Tänkvärt:
Varje minut skjuts en människa i världen till döds. Att vapenrelaterat våld är ett globalt problem som slår hårt mot utvecklingsländer har länge varit uppenbart för IM och andra organisationer som arbetar med bistånd. Men tänk om det går att vända utvecklingen till något positivt? Hösten 2016 lanserade IM en metall gjord av nedsmälta illegala vapen: Humanium Metal. – Det väpnade våldet kostar tusentals miljarder kronor om året. Därför kallar vi Humanium Metal för den värdefullaste metall som finns.