Sju tips för att öka dina medarbetares fysiska aktivitet – utan friskvårdsbidrag.

7 tips för att öka dina medarbetares fysiska aktivitet utan friskvårdsbidrag

27 Nov Sju tips för att öka dina medarbetares fysiska aktivitet – utan friskvårdsbidrag.

Dina uppgifter

Välj lag

Att få medarbetarna att träna mer behöver inte vara dyrt, och det är mycket enklare än du tror. Att utmana och inspirera dina medarbetare ger effektiva resultat, och du får en piggare och gladare organisation på köpet. 

Här är sju tips på aktiviteter som du och dina kollegor kan inspireras av för en mer hälsosam och rörlig arbetsdag! 

  1. Gemensam löpning

Avsätt en timme under en utsatt dag i veckan och ta med hela kontoret på en gemensam löprunda. Sista arbetstimmen en måndag passar utmärkt för den här typen av aktivitet och ger dina medarbetare en positiv start på arbetsveckan. Löprundan ger ordentlig motion samtidigt som team-känslan förstärks när alla peppar och motiverar varandra till bättre resultat.

 

  1. Lunch-yoga

Kombinera lunchen med ett yoga-pass som hjälper er att få en naturlig paus mitt på dagen och samtidigt ger en optimal förberedelse inför den fortsatta arbetsdagens viktiga möte eller uppgifter. En lunch-yoga kan snabbt genomföras i ett konferensrum eller i en lokal i närheten av kontoret och är därför ett smidigt och tidseffektivt alternativ till andra träningsformer.

 

  1. Boka regelbunden gruppträning

Medan många föredrar träning på egen hand så finns det somliga som hellre tränar med en professionell instruktör som både vägleder och kan anpassa träningen efter gruppen. Det finns mängder av företag på marknaden som erbjuder gruppträningspass till företag. Regelbunden gruppträning är en aktivitet för hela kontoret som för samman gruppen och ger varierad träning.

 

  1. Prova på olika idrotter tillsammans

Kombinera nytta med nöje och testa på olika idrotter tillsammans med dina medarbetare! Ibland kan det vara svårt att få med hela kontoret på vissa träningsformer och då lockar det kanske mer att tillsammans testa på en ny spännande sport! Varför inte testa på exempelvis Padel? En sport som påminner mycket om tennis och som blir allt mer populär i Sverige. Padel spelas i lag om två mot två och är nybörjarvänlig. En intern Padelturnering är en perfekt aktivitet för en medarbetardag i idrottens tecken!

Oavsett vilken sport ni väljer kan ni förslagsvis boka in en regelbunden tid för medarbetarna att samlas och idrotta tillsammans. Det blir en svårslagen kombination av träning, glädje och team-building!

 

  1. Lunch-promenader

Lunchen är som tidigare nämnt den perfekta tidpunkten för träning under arbetsdagen. Om tid och utrymme finns för en förlängd lunch är det en bra idé att tillsammans med kollegor ta en lite längre promenad under lunchen. En lite längre, rask promenad till och från lunchrestaurangen ett par dagar i veckan ger enkel och välbehövlig motion under din arbetsdag.

 

  1. Skapa ett mini-gym på kontoret

Har ni ett ledigt rum eller rentav bara ett ledigt hörn på kontoret? Ta tag i saken och inred den lediga ytan till ett kontorsgym i miniatyr med hopprep, yogamattor och andra redskap eller maskiner. Varför inte motivera medarbetarna till att använda mini-gymmet genom att utlysa en tävling eller utmaning som kan sporra till extra träning?

 

  1. All rörelse räknas!

Du behöver inte gå på ett pass eller ta en längre löprunda för att få lite vardagsmotion på arbetstid. Under mer hektiska kontorsdagar kan det räcka med att variera stillasittande uppgifter med att gå bort och prata med kollegan istället för att maila. Eller helt enkelt gå upp en våning för att hämta ditt morgonkaffe. Enklare motion som att exempelvis gå i trappan varje dag istället för att ta hissen är bättre än ingen motion alls.

 

 

Är du 2018 Health Business of the Year?

Häng med på Actimates 8 veckors lång företagsutmaning, och utmana dina medarbetare med Sveriges roligaste och lönsammaste aktivitetstävling!

Varje rörelseminut ger 1 poäng, och varje rörelseminut räknas – oavsett om du går en kort promenad eller om du kör ett hårt pass på gymmet. Ju mer du rör på dig, desto mer poäng samlar du ihop åt ditt lag. Utöver tävlingen kan poängen också användas för spännande rabatter hos våra samarbetspartners.

Vem blir 2018 Health Business of the Year? Anta Actimates utmaningen idag!