Rörelseglädje och tankar om barns motivation

14 Apr Rörelseglädje och tankar om barns motivation

Dina uppgifter

Välj lag

Fler och fler rapporter pekar på att det ökande stillasittandet i vårt samhälle är en lika stor riskfaktor som rökning, både för individ och folkhälsa.  Trenden är tyvärr tydlig och vi närmar oss USAs dåliga folkhälsa med stormsteg. Hur kan vi bryta mönstret och få in mer rörelse i vardagen?

Föräldrar och barn

Barnen kopierar oss

Om vi vill att våra barn ska växa upp till friska och glada individer gäller det för oss vuxna att vara förebilder. När våra barn ser att vi tar vår hälsa på allvar, kommer de omedvetet få med sig en sund syn på träning, bra mat och rörelse i vardagen. Om vi istället suckar varje gång vi känner oss tvungna att gå en promenad, ta cykeln till jobbet eller släpa oss till gymmet kopplar barnen direkt träning och rörelse till en negativ känsla. Bli medveten om hur du pratar om din egen träning och hälsa. Barn älskar att kopiera sina föräldrar, oavsett om det handlar om bra eller dåliga vanor.

Det är vi föräldrar som kan göra skillnad!

Sätt fokus på fysisk aktivtet. Det ger snabbt förändring, belöna och peppa.

För att hitta motivation själv kan det underlätta att starta en utmaning med jobbarkompisarna. Smart, enkelt och roligt samtidigt som det blir en gemensam kickstart och puff i ryggen.

Hitta massor med tips hur du skapar rörelseglädje här: https://generationpep.se/sv/verktygslador/

 

Delar av blogginlägget kommer från Ironcoach Christian, läsa hela? klicka här