Safetyrespect fokus på fysisk aktivitet ger resultat.

14 Apr Safetyrespect fokus på fysisk aktivitet ger resultat.

Dina uppgifter

Välj lag

Som fallskyddsspecialist är vi med i hela byggprocessen för att hjälpa våra kunder med alla fallskyddssituationer som kan uppstå. Vi genomför beräkningar, tar fram dokumentation och levererar fallskyddslösningar till alla typer av byggprojekt.

Tankar inför uppstart av vårt hälsoinitiativ.

 

Personalen är vår viktigaste resurs och deras hälsa är av största betydelse Vi har precis avslutat vår satsning för ökad hälsa med ett extra fokus på fysisk aktivitet. För att få en tydlig bild av den egna, personliga statusen scannades hela personalen med Inbody där alla fick sina personliga värden.

Viktigast här är vieseralt fett, fettet som kroppen bygger in i buken när vi utsätts för höga halter av kortisol*, vårt egna stresshormon.

Efter scanningen drog vi ingång Actimates utmaning Health Business of the Year. Med hjälp av appen följde alla sin personliga aktivitetsnivå och sedan utmanade vi varandra i lag som gav extra pepp och motivation.

Lagställning:

Svart Stockholm ……….9165 p 

Gul Stockholm …………8508 p

Östersund………………..7379 p

Oslo………………………..6969 p

Syd…………………………6699 p

Göteborg…………………6555 p

Tillsammans har vi åstadkommit stor förbättring och just nu leder vi utamningen mellan alla bolag i Sverige.

Se topplistan för 2019 

Dan “Donkens” personliga resultat.


Vi vill givetvis bli utmanade av dig! Tillsammans kan vi ge Sverige nya och bättre vanor med ökat fokus på fysisk aktivitet.

Klicka i dina uppgifter om du vill få mer info!

*Fakta Binjurar och Kortisol

Binjurarna har flera uppgifter, varav en av dem är att producera tillräckligt av stresshormonet kortisol. Kortisol frisätts vid stress, när vi äter saker som ökar vårt blodsocker, när vi tränar och när vi ska vakna på morgonen. Kortisol ser också till att hålla nere inflammationer och styr tarmens rörelser. Vid långvarig stress och för hög frisättning av stresshormonet kortisol, tänjer vi på binjurarnas funktion, och till slut orkar de inte längre frisätta de mängder med kortisol som krävs. Vid detta skede, har vi ofta svårt att vakna på morgonen, är morgontrötta, är trötta på eftermiddagen och/eller är kvällspigga. Vi har också sämre förmåga att klara av inflammationer, och om inflammation uppstår i kroppen, så behövs kortisol tillföras utifrån som kortison, då vi inte klarar att frisätta tillräckligt mycket på egen hand.