Vill du vara aktiv, stark och stresstålig?

01 Dec Vill du vara aktiv, stark och stresstålig?

Dina uppgifter

Välj lag

-Träna regelbundet!

Träning och fysisk aktivitet är ett av knepen framgångsrika personer använder sig av. Fördelarna är oändliga och kan inte överskattas. Träning och aktivitet är lika grundläggande för din kropp som bilens service är för bilen. För oss som vill “leverera” är det lätt att nedprioritera träningen för allt annat som ska få plats i det redan maxade vardagspuzzlet.

Att få till daglig aktivitet/träning eller åtminstone 5 gånger i veckan är den bästa belöning du kan ge dig själv i långa loppet. Bara för att nämna några fördelar…

  1. Håller din vikt och ser till att du inte förlorar i muskelmassa.
  2. Bygger upp din kondition och din lungkapacitet
  3. Förbättrar koncentration och hjärnkapacitet.
  4. Ser till att leder och skelett behåller sin styrka och flexibilitet.
  5. Minskar risken för insomningsproblem och förbättrar sömnkvalitén
  6. Med en träningsrutin som hjälper dig att hålla fokus så blir det enklare att hålla fokus och själva träningen blir både lättare och roligare.

Men hur ofta?

Det enkla svaret är varje dag, men träning måste inte vara långa löprundor eller flera timmar på gymmet. Att sätta upp fokus på fysisk aktivitet är första steget. En promenad eller avbryta stillasittandet var 20 minut ger stora hälsofördelar.

Hur länge?

Minst 60 minuter av fysisk aktivitet om dagen rekommenderar WHO av dessa 60 minuter bör 30 minuter vara med ökad puls, så intensivt att du blir varm eller att du får “flåsa” lite.

Klicka i och få 10 bra övningar för att fixa ett snabbt och enkelt träningspass.