Ortskampen, Östhammars kommun först ut!

03 feb Ortskampen, Östhammars kommun först ut!

Dina uppgifter

Välj lag

PRESSMEDDELANDE

Östhammars kommun peppar alla innevånare till extra fokus på fysisk aktivitet.

Vi vet alla att vi är mitt i en pandemi där risken för inaktivitet, isolering och psykisk ohälsa riskerar att öka. Ortskampen är ett initiativ från Östhammars kommun för att peppa och stödja till fokus på fysisk aktivitet, både vardags-och träningsaktivitet. Som en extra krydda utmanar de 6 huvudorterna i kommunen varandra om titeln som bästa ort, helt enkelt den ort där man tillsammans skapar och registrerar flest aktivitetspoäng.

Kommunen har tagit hjälp av Actimate- ett verktyg för fokus på fysisk aktivitet . Deltagarna laddar ned appen Actimate på sin smartphone, Appen mäter hur mycket man rör på sig under åtta veckor. Som final koras vinnande ort som tar hem titeln och en vandringspokal.

– Jag kände direkt att Ortskampen passar oss perfekt inom vårt uppdrag att få invånarna att röra på sig mer, säger Peter Bender, hälsostrateg i Östhammars kommun. – Det är alltid svårt att få igång de som rör på sig minst, men jag hoppas att denna form – som är lika enkel som rolig – ska ge resultat för invånarnas hälsa.

Forskning visar att fysisk aktivitet är en av de viktigaste pusselbitarna för ett friskt liv. Fysisk aktivitet förebygger inte bara en rad fysiska sjukdomar utan skyddar även mot demens, depression och psykisk ohälsa.  Det behövs så lite som 150 minuter aktivitet i veckan för att göra stor positiv skillnad för hälsan.

Se mer här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/fysisk-aktivitet-och-matvanor/fysisk-aktivitet–rekommendationer/

Deltagande orter: Östhammar, Gimo, Alunda, Österbybruk, Öregrund och Hargshamn Information finns på kommunens hemsida. Ortskampen startar måndagen den 15 februari och pågår till den 12 april.

Kontakt:

Östhammars Kommun:

Peter Bender, Hälsoutvecklare peter.bender@osthammar.se 0173-86 109

Actimate:

Jenny Åkesson, VD jenny@actimate.se  070-988 22 66

Bor du i Östhmmars kommun och vill vara med? klicka här!